Jeffrey Scheek, mei 2014

Het was een stage met veel eigen verantwoordelijkheid, waar ik zowel zakelijke, theoretische  en praktijkgerichte ervaring heb opgedaan wat geboeid gaat met plezier. Ik kan terug kijken naar een prettige en vooral leerzame stage. Kant&KlaarSuriname, bedankt!

Milou Janssen & Merle Boss, januari 2018

De 2,5 maand die wij hebben doorgebracht in Suriname was voor ons erg leerzaam. We hebben enorm veel ervaringen opgedaan, mensen leren kennen en veel samengewerkt met interessante organisaties. Suriname is een land met ongelofelijk veel mogelijkheden en we raden het studenten aan om hier stage te lopen! Kant & klaar Suriname heeft ons tijdens dit traject goed geholpen en wij hebben de samenwerking als erg goed beleefd!

Jeffrey Scheek, maart 2014

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Jeffrey Scheek 20 jaar oud en wonend in Katwijk. Momenteel studeer ik Small Business & Retail Management aan de Haagse Hogeschool en zit ik in mijn derde studiejaar.

Suriname is voor mij mijn vader en moederland. Een prachtig land met zoveel mogelijkheden en kansen en zoveel verschillende culturen. Voor mijn opleiding was het de bedoeling om in mijn derde studiejaar een stage te lopen. Kant&KlaarSuriname is voor mij hét stagebedrijf geworden. Kant&KlaarSuriname is in mijn ogen een bedrijf dat bestaat uit mensen die een hart voor Suriname hebben. De oprichters van Kant&KlaarSuriname zijn voornamelijk bouwkundige maar zeker ook ondernemers. Het bedrijf ziet veel kansen liggen in Suriname en zij proberen er daarom ook zoveel mogelijk te verwezenlijken. Er zal dus ook nooit een moment van stilzitten bij zitten bij Kant&KlaarSuriname. Van bouwprojecten of de mogelijkheden die bepaalde soorten stof hebben in het land tot het organiseren van binnenlandtripjes Kant&KlaarSuriname ziet er wel mogelijkheden in. Ik ben blij dat ik bij dit bedrijf stage kan lopen omdat ik ook een affiniteit heb met dit schitterende land. De opleiding die ik volg heeft direct niet zoveel te maken met bouwkunde of vastgoed, echter is het idee dat Kant&KlaarSuriname en ik hebben vrijwel hetzelfde. In Suriname liggen namelijk kansen voor iedereen. Zoals Kant&KlaarSuriname ook al aangeeft, er moet veel gedaan worden maar dan moet men het ook echt doen. Ik als toekomstig ondernemer ben het hier helemaal mee eens. Verder wilde ik nog even kwijt dat de begeleiding van Kant&KlaarSuriname uitstekend is. Je wordt hier niet aan je lot overgelaten en de begeleiders geven je ook de kans en de mogelijkheid om zelf met mogelijke ideeën en initiatieven te komen. Tijdens mijn stage periode word ik begeleid door de heer Sutorius en dit gaat uitstekend.  Een goed voorbeeld hiervan is dat ik zelf de mogelijkheid heb gehad om te mogen kiezen welk project ik uit zal gaan werken. In de eerste instantie ging het bij de stage opdracht om het onderzoeken van de mogelijkheden die en bepaalde soort stof heeft in Suriname. Ik heb gekozen voor “de Disco BBQ car”. Persoonlijk zie ik hier veel potentie in omdat Kan&KlaarSuriname hierbij slim heeft nagedacht over het land, de bevolking en de normen en waarden die hierbij horen.  Tenslotte ga ik er van uit dat ik een leuke en vooral leerzame stageperiode zal ondervinden tijdens mij stage bij Kant&KlaarSuriname.

Milou Janssen & Merle Boss, september 2017

Allereerst zullen wij ons even kort voorstellen, wij zijn Milou Janssen 20 jaar oud en Merle boss 19 jaar oud. Milou komt uit het dorp Huissen vlak naast de stad Arnhem gelegen en Merle komt uit een klein dorpje genaamd Groessen, ook bij Arnhem gelegen. Momenteel studeren wij Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) en zitten wij in ons derde studiejaar.
Wij houden er beide van om te reizen, lekker te eten, te sporten, veel spontane dingen te doen met vrienden, nieuwe dingen te ontdekken en wij willen onszelf altijd blijven ontwikkelen. Wij worden gedreven door rechtvaardigheid en het feit dat je toch een verandering teweeg kan brengen in de wereld, ook al is die maar heel klein.
Het project dat wij bij Kant&KlaarSuriname gaan doen is voor ons een enorme uitdaging waar veel kansen en mogelijkheden liggen. Het lijkt ons een erg interessante en leuke opdracht omdat het je de mogelijkheid geeft om de welzijn en welvaart te verbeteren in het land. Het werken met de mensen, het ontdekken en vooral het creëren van creatieve mogelijkheden. Wij willen heel graag meer leren over drijfveren van mensen, maar ook het proces van iets traditioneels in Suriname naar de internationale markt brengen waaraan uiteindelijk verdient kan worden.
Wij verwachten dat wij geen moment stil zullen zitten hier, er zal altijd iets te doen zijn in de stageperiode. Van het doen van leuke tripjes tot aan het eten met de lokale bevolking en praten over traditionele waardes, maar ook continu creatieve kansen zien en creatieve input geven. Ook het leren kennen van een geheel andere cultuur zal voor ons een hele ervaring zijn waar we naar uitkijken. Als laatste willen we nog zeggen dat we uitgaan van een hele leerzame, uitdagende en zinvolle stageperiode in Suriname bij de organisatie Kant&Klaar Suriname!
Kant&KlaarSuriname: Milou en Merle, hebben drie stageopdrachten voor het district Marowijne en ter voorbereiding van de Marowijne Agri & Food beurs. Bring Your Own (Super)Food,Packaging en Art waarbij ze een stuk onderzoek uitvoeren, overdrachtsmethode ontwikkelen en personen begeleiden naar de beurs.